info@mavericktransport.hu

Keressen minket bizalommal!

+36 30 935 5986

KIZÁRÓLAG MUNKANAPOKON HÍVHATÓ! 8-18 óráig

Londonban minden Euro 6 alatti busz és teherautó szigorú környezetvédelmi díjat fizet a behajtásért

londoni környezetvédelmi díj

London belvárosánban április 8-tól korlátozzák a behajtást. Ettől az időponttól kezdve ingyenesen már csak az Euro 6-os buszok és teherautók hajthatnak be. Jelenleg még csak a legszűkebb belvárosra vonatkozik a korlátozás. A legalacsonyabb kibocsátású zónát, azaz az ULEZ-t (Ultra Low Emission Zone) tervek szerint 2021-től London teljes területére be fogják vezetni. Ezt az intézkedést több angol város is tervezi, pl. Manchester, vagy Birmingham. Ez a korlátozás a buszokat, teherautókat és a személygépkocsikat egyaránt érinti. Ezzel az intézkedéssel az a céljuk, hogy a lehető legalacsonyabbra szorítsák a járművek által kibocsátott szennyezést. Olyan magas díjakat állapítottak meg, hogy a régebbi autókkal már biztosan ne érje meg a városba bemenni.

A 8 utasnál többet szállító buszokkal szemben az Euro 6 az elvárási szint. Az ez alatt lévő járműveknek napi 100 fontot, azaz körülbelül napi 37 ezer forintot kell fizetni, ha behajt ebbe a városrészbe. A díjfizetés attól sem függ, hogy valaki mikor hajt be, így este 10-kor is a teljes díjat kell fizetni. A díjfizetés természetesen minden napra – a hétvégéket is beleértve – kötelező. Alkalmanként 1000 fontos bírságot szabnak ki, ha valaki nem fizeti meg a behajtási engedélyt. Viszont, ha 14 napon belül befizeti valaki, akkor ennek a bírságnak a díját a felére, azaz 500 fontra csökkentik. 

Az Euro 4-es szabvány előtt buszoknak a büntetése 2020-tól viszont már a duplája, azaz 2000 font lesz. Személygépkocsik esetén a napi behajtási díj 12,5 font. Dízel autó esetén az elvárás természetesen Euro 6 az elvárt szint. A benzineseknél viszont már Euro 4-től be lehet hajtani és csak az ennél régebbieknek kell fizetniük. A London belvárosában közlekedőket ezzel újabb teher sújtja. Az eddigi dugódíj mellett, amelyet csúcsidőben reggel 7-től este 18-ig kell fizetni, most a környezetvédelmi díj is fizetendő. A behajtási díjat akár telefonon, akár interneten keresztül is lehet fizetni. A legkönnyebb és legegyszerűbb viszont az, ha valaki regisztrálja a járművét és a fizetendő díjat automatikusan levonják a számlájáról. Regisztrálni a bit.ly/london-ulez honlapon lehet.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Ford Tourneo Custom Titanium Webséta